Team

Danny Rosendahl, eigenaar

In 1996, direct na het behalen van zijn diploma aan de Nederlandse Film en Televisie Academie, richtte Danny zijn bedrijf op.

Een van de eerste projecten waar hij als freelancer aan ging werken was de TV-serie “Baantjer”, wat later zou uitgroeien tot een van Nederlands bekendste en best bekeken drama-series. Geen gek begin van een carrière!

Danny’s voorkeur gaat uit naar audionabewerking voor hoogstaand drama met een filmische insteek. Programma’s waar budget genoeg is om substantieel tijd in de audio postproductie te kunnen investeren om het programma naar een hoger niveau te tillen. Want genoeg tijd en aandacht zorgen voor de rust om te kunnen experimenteren, om verschillende invalshoeken voor de vertelling van een programma te kunnen onderzoeken. Zodat er uiteindelijk zo veel mogelijk winst uit de audio postproductie te halen valt.

Het allerleukste vindt hij het om naast sounddesign en mixage ook de score voor een productie voor zijn rekening te nemen, zodat hij invloed heeft op het hele audiospectrum van een productie.

Ferry de Pater, freelancer

Ferry werkt al 21 jaar regelmatig samen met Danny: de samenwerking begon bij “All Stars” de TV-serie in 2000. Hij huurt sinds die tijd ook zijn studioruimte bij Danny aan de Duivendrechtsekade.

Ferry studeerde in 1998 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in de richting geluid.  In hetzelfde jaar richtte hij FerryTales op onder de noemer Ferry de Pater Sound.

Van begin af aan heeft Ferry ervoor gekozen om zich te richten op zowel geluidsopname als geluidsnabewerking en is sindsdien werkzaam geweest aan tal van producties in beide disciplines.

Ook Ferry haalt het meeste plezier uit producties waar ruimte is voor genoeg tijd en aandacht voor de audionabewerking om zo kwalitatief hoogwaardig werk te kunnen leveren.

Ferry is ook muzikant, speelt ook gitaar. Dat schept een band. Bovendien is een muzikaal gehoor een enorme pre voor een audio nabewerker.

Anton Leijdekker, freelancer

Anton is naast een harde werker en een betrouwbare freelance kracht van Danny al 25 jaar de drummer van hun band Herb’s Excellent Adventure. Over band gesproken! Sinds 2006 werkt Anton regelmatig met Danny aan verschillende projecten. Veelal doet hij dialoog – en sound FX editing, maar ook als foley-artiest heeft Anton de nodige M & E tracks opgesierd met zijn kunsten. Anton heeft zijn eigen studio waar hij onverstoorbaar zijn werk doet.

Andel Rongen, freelancer

Andel en Danny ontmoetten elkaar toen Andel op zijn 16e de geluidstechniek deed voor de schoolmusical waar Danny’s vrouw Mireille de productie deed. Danny zag onmiddellijk het talent en de koelbloedigheid van Andel. Daarom wilde Danny Andel graag als freelance kracht binnen halen nadat Andel zijn studie Sound Design aan de HKU had afgerond. Zo geschiedde, en sinds 2015 kan Danny geregeld een beroep doen op Andel. Dialoog editing, sound FX editing, premixing, hij draait zijn hand er niet voor om. Ook Andel heeft een eigen studio met de nodige toeters en bellen.

Privacy Voorkeuren

Necessary

Advertising

Analytics

Other